Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pedro De La Rosa

2012.12.26

 Kép

Én magam már jó pár éve lemondtam arról, hogy Pedro de la Rosát versenyben lássam, de Peter Sauber Úr most rám cáfolt. Pedro február 24-én tölti be 39. életévét, így Michael Schumacher után ő lesz a legidősebb, ha nem is a legtapasztaltabb pilóta. Eddig 72 futamon indult, ez alatt 29 pontot gyűjtött. Mindenesetre a lassan óvodává váló Formula-1-ben ők biztosítják az egyensúlyt idén.
De la Rosa 1999-ben kezdte a pályafutását, az akkor épp igen szerény keretek között vegetáló Arrows csapatnál. (Igaz, még 1998-ban a Jordan tesztpilótája volt.) A következő évét is náluk töltötte, majd 2001-ben a Jaguárhoz igazolt, itt két évet töltött el. A spanyol versenyző a pályán nem volt túl gyors (a csapattársai általában jobban szerepeltek), viszont keveset hibázott, és megbízható volt. Amiben viszont aktív versenyzői pályafutása alatt profi lett, az a kocsik fejlesztése, pályára hangolása. Éppen ezért 2003-ban szerződtette őt a McLaren teszt, és tartalék pilótának. Az utóbbi hét évben ezt a szerepet töltötte be, Raikkönen, Hamilton és Alonso mellett. Ez alatt 2005 és 2006-ban volt alkalma versenyben is McLaren autót vezetni, előbb Montoya vállsérülése miatt, egyszer (4 pontot gyűjtött), majd a következő évben Montoya szerződésbontása miatt nyolc alkalommal vezethetett (19 pontot gyűjtve). Ebben az évben érte el eddigi legjobb helyezését a Magyar Nagydíjon (hol máshol), Button mögött a második helyen zárt.

Pedro de la Rosa.jpg

A Sauber Ferrari csapat, a tapasztalata miatt választotta őt. Csapattársa, a 24 éves Kobajasi Kamui 2009-ben két alkalommal indult versenyen. Csekély versenytapasztalata ellenére hamar nagy hírnévre tett szert, hiszen remekül vezetett, agresszívan csatázott többek között Janson Buttonnal is. A tapasztalatlan, de tehetséges és gyors japán pilóta egy tanító bácsit kapott de la Rosa személyében, és az a párosítás, bizony komoly eredményeket is hozhat. A spanyol pilóta feladata a kocsi fejlesztése, a versenyre való behangolása lesz, a japáné a harc.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.